Ce răspuns a dat TAS în cazul Simonei Halep. Când ar putea avea loc audierea sportivei

de: Beatrice Dumitru
28 11. 2023

Simona Halep a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj și a depus apel la TAS în încercarea de a obține reducerea pedepsei. Dar cazul fostului lider mondial nu se află pe lista celor judecate în perioada următoare. Ce răspuns a dat tribunalul de la Lausanne în cazul româncei.

Răspunsul venit de la TAS în cazul Simonei Halep

Simona Halep a fost suspendată pe 12 septembrie, de către tribunalul Sport Resolutions, pentru o perioadă de patru ani și mai are de ispășit aproape trei ani din pedeapsă până ar putea reveni din nou pe teren. Campioana de la Roland Garros și Wimbledon a făcut apel la TAS pe 24 octombrie, dar cazul său nu va fi judecat mai devreme de sfârșitul lunii martie.

Simona Halep așteaptă în continuare să fie audiată de către TAS, dar, de când a depus apelul, forul de la Lausanne a actualizat de două ori lista de audieri care ar urma să aibă loc până la data de 21 martie 2024. Dar cazul româncei nu apare. În acest context, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a precizat că datele audierilor sunt stabilite în funcție atât de disponibilitatea arbitrilor, cât și de disponibilitatea părților la procedură.

Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj.

 

Datele audierilor sunt stabilite în funcție de disponibilitatea arbitrilor și a părților la procedură. De asemenea, este posibil ca mai multe audieri să aibă loc în aceeași zi.

Din aceste motive, este posibil (cu condiția ca schimbul de observații scrise să fi fost finalizat mai întâi) ca audierea să aibă loc înainte de 26 ianuarie 2024”, a fost răspunsul TAS, pentru Fanatik.

Marea problemă a Simonei Halep la TAS

Simona Halep s-a antrenat în ultima perioadă la CF Tennis Academy, o academie din Emiratele Arabe Unite înființată în anul 1997. Ea așteaptă să afle dacă pedeaspa îi va fi redusă sau dacă va trebui să o ispășească în întregime.

Cel mai mare impediment în procesul Simonei Halep de la TAS a fost dezvăluit de un cunoscut jurnalist de investigații din SUA, Acesta a
analizat situația după ce fostul lider mondial a depus apelul la TAS. Ben Rothenberg a analizat situația româncei și este de părere că aceasta ba avea o misiune foare grea la Lausanne.

Citește și: Ipoteză uimitoare în cazul de dopaj al Simonei Halep: ”A nenorocit-o! E un lucru necurat”

Jurnalistul american susține că marea problemă pentru Simona Halep este acea că a fost găsită vinovată nu de una, ci de două încălcări ale regulamentului anti-doping. Din acest motiv, crede că româncei îi va fi extrem de greu să câștige apelul la TAS.

”Halep are de dat o bătălie extrem de dificilă în apelul său, deoarece trebuie să anuleze două condamnări, nu doar una. Și, din înțelegerea mea, nu la nivelul experților, a condamnării pentru pașaport biologic, nu știu cum va reuși să obțină schimbarea, în favoarea ei, a acestei pedepse. (…)

Dacă Halep poate aduce în discuție că cineva din echipa ei a dopat-o fără știința ei, fără acceptul ei, asta sigur o poate ajuta extrem de mult. Dar ar trebui să și demonstreze acest lucru, iar asta poate fi dificil. Apărarea legată de contaminare, cu care a mers prima dată, nu i-a folosit. Așa că scenariul acesta nu ar fi desprins din cărțile science fiction, însă ar fi o schimbare majoră pentru Halep. Și, cel mai important, nu știu cine și-ar asuma așa ceva în cazul ei”, a spus Ben Rothenberg, pentru iamsport.ro.

Ce avere are Simona Halep

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, dar și un cunoscător al sportului românesc, a dezvăluit sacrificiiile pe care le-au făcut părinții pentru ca Simona Halep să ajungă un nume în sportul alb, dar și ce avere a adunat campioana noastră. Cel poreclit ”Corleone” a dezvăluit că sportiva și-a vândut casa pentru a se muta în alta mult mai frumoasă.

Citește și: Când revine Simona Halep pe teren, după decizia ITIA. Horia Tecău răstoarnă toate calculele: ”E cel mai bun scenariu”

”Halep și-a vândut casa să își ia alta mai frumoasă. Are vreo 35-40 de milioane de euro în conturi. Familia ei este de respectat, îi cunosc. Ăia și-au vândut casa pentru antrenamente, când era ea pe rampa de lansare. Și-au vândut casa să o susțină financiar. Tatăl ei este un domn, mama ei o doamnă”, a spus Dumigtru Dragomir.

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de pe 29 august 2022, când a fost eliminată în primul tur de la US Open, și a fost ștearsă din clasamentul WTA. La momentul suspendării provizorii, ea ocupa locul nouă in clasamentul mondial.